9. Bert Schaap, De Hoef

Ik kies voor
Een gemeente waarin we naar elkaar omkijken en naar elkaar luisteren. Ik maak me sterk voor fijn wonen, ook in kleine kernen zoals De Hoef zodat zowel jong als oud hier kan blijven wonen. Ook sta ik voor verkeersveiligheid, zeker op drukke en smalle wegen. Ik kies er ook voor om vooral te luisteren, naar inwoners(groepen), dorpscomités- en raden. Samen maken we de gemeente mooier!

Over Bert
Bert is 79 jaar en was de eerste 30 jaar van zijn leven een echte Amsterdammer. Maar nu is hij al bijna 50 jaar een Hoevenees. En met veel plezier. Op het ‘Verdronken Eiland’ heeft hij zijn houten huis gebouwd. Hij was toen leraar wiskunde en natuurkunde op het Alkwin Kollege. Later werd hij daar ook schooldecaan en leerlingbegeleider/counselor. Hij heeft zich ook geschoold in Mediation en daarom vindt hij het leuk om in het Ombudsteam van PvdA/GroenLinks De Ronde Venen zaken aan te pakken.

Aandacht voor mensen boeit Bert. Zo werkt hij in het Inloophuis ’t Anker voor mensen met kanker. Hij begeleidt verder vluchtelingen: als taalcoach oefent hij met met zijn taalmaatje de Nederlandse taal. Ook werkt hij al 30 jaar voor mensenrechten in de Werkgroep 366 van Amnesty International. Het knotten van wilgen vindt hij verder heerlijk ontspannend werk, hij is dan ook coördinator van de Knotgroep Uithoorn. En Bert geniet van zijn bestaan als ‘Oop’ van zijn 6 kleinkinderen.