Blog: Dan verplaatsen we Schiphol toch naar Lelystad…

KLM-toestel op landingsbaan SchipholOp 4 december was de raad op bezoek op Schiphol. Drie enthousiaste heren vertelden ons hoe blij we moesten zijn met hun business. Iedere miljoen reizigers erbij levert 1000 arbeidsplaatsen op. Tot genoegen van wethouder Goldhoorn zijn mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ook welkom. Die leren we de zonnepanelen afstoffen die we daar net, zonder bezwaren van LTO, hebben neergelegd. En als ze daarmee klaar zijn kunnen ze met hun smartphone de ultrafijnstof meten, want de vliegtuigen worden steeds schoner. En omdat we allemaal langer leven, merken we er toch niets van dat de levensverwachting in de buurt van Schiphol volgens een recent TNO-rapport vier maanden korter is dan in de rest van het land. Het was een feest daar.

Nieuwe vliegtuigen van 600.000 kg, nee, die vliegen niet op zonne-energie, maar ze vliegen wel goedkoper dan auto’s, want die betalen geen btw over de kerosine. En die vliegtax is gelukkig ook niet doorgegaan, want dan verliezen we terrein aan Duitsland. Die dat volgens het Bundesministerium overigens zonder marktverlies heeft ingevoerd.

Heel veel vluchten blijken olie georiënteerd te zijn. Want oliemannetjes vliegen de hele wereld rond om brandjes te blussen in Nigeria, Alaska, Iran en Irak en niet te vergeten Siberië, Qatar en Indonesië. Verder vervoeren we heel veel bloemen. Onze kwekers bezitten uitgebreide plantages (uh kassen) in bijvoorbeeld Kenia. Goedkope arbeidskrachten en geen milieuregels. De gerbera’s die u net gekocht heeft komen daar ook vandaan. Als ze uitgebloeid zijn moeten ze wel bij het chemisch afval. Maar daar gaan wij natuurlijk niet over.

Nu worden er zo’n 55 miljoen passagiers per jaar vervoerd met zo’n 510.000 vluchten. De groei is er een beetje uit. En dat is jammer, want nog maar 5% van de wereldbevolking vliegt. Potentieel zat. Het grootste probleem is niet de geluidsoverlast of de milieubelasting, maar de ontoereikende infrastructuur op de grond. Geen rechtstreekse metro naar Amsterdam. Geen hogesnelheidstreinen naar Parijs en Frankfurt. Ja, dan blijft het rommelen in de marge. Dus gaan we de afspraken uit 2008 over het gebruik van de start- en landingsbanen en de nachtvluchten maar eens herzien, die zijn zo gedateerd…

Onze gemeente gaat deelnemen aan het nieuwe overlegorgaan luchthaven Schiphol (CROS). We geven ze een simpele opdracht mee. Vertrek zo snel mogelijk naar Lelystad met die handel. Kunnen de boeren weer terugkomen en biologisch gaan verbouwen voor de Randstad. En biologisch boeren lijkt me nuttiger dan het afstoffen van zonnepanelen.

Hans van Kessel