De Ronde Venen maakt vuist tegen discriminatie en uitsluiting

De gemeente De Ronde Venen gaat plannen maken om discriminatie en uitsluiting tegen te gaan. Dit naar aanleiding van een motie van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal, mede ingediend door D66 en VVD. De motie werd met de grootst mogelijke meerderheid aangenomen.

In juli van dit jaar werd er een motie aangenomen om op Coming Out Dag (11 oktober) voortaan de regenboogvlag te hijsen op het gemeentehuis. Met het hijsen van deze vlag laat de gemeente zien dat je in De Ronde Venen jezelf mag en kan zijn. De regenboogvlag is dan ook een steun in de rug voor een ieder die nog niet uit de kast durft te komen en kan een reden zijn om het onderwerp ter sprake te brengen. Dit is een belangrijk signaal vanuit de gemeente en daarmee een goede eerste stap.

Het één keer per jaar hijsen van de regenboogvlag maakt echter nog niet dat iedereen ook de ruimte voelt om zichzelf te zijn en dat volledige acceptatie daarmee vanzelfsprekend is. Daarom vindt PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal het belangrijk om ook te kijken op welke andere manieren de gemeente bij kan dragen aan een gemeente waar iedereen geaccepteerd wordt voor wie hij/zij is en waar iedereen mee kan doen en er bij hoort.

Met de motie ‘discriminatievrije en inclusieve gemeente’ heeft de raad het college de opdracht gegeven om plannen te maken om dat te bereiken. En dan gaat het niet alleen om discriminatie of uitsluiting op grond van seksuele oriëntatie of identiteit, maar ook om discriminatie en uitsluiting op grond van afkomst, sekse, huidskleur, leeftijd, religie, beperking of chronische ziekte.

Raadslid Pieter Kroon: “Discriminatie en uitsluiting, op welke grond dan ook, is wat PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal betreft onacceptabel. Wij zijn dan ook blij dat de motie is aangenomen en het college nu concrete plannen moet maken om discriminatie en uitsluiting tegen te gaan. Wat ons betreft wordt De Ronde Venen een discriminatievrije en inclusieve gemeente!”

Klik hier om de aangenomen motie te lezen.