Groene lintjes voor Fruitpaleis en schone plassen

Op 28 juni worden in NME-centrum De Woudreus weer Groene Lintjes uitgereikt. Dit jaar koos de jury voor Cor Mastwijk van Vinkeveense Plassen Schoon en de groente- en fruitwinkel Fruitpaleis in Wilnis.

De Groene Lintjes uitreiking is een initiatief van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal om organisaties, bedrijven en particulieren die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid in De Ronde Venen met een prijsuitreiking in het zonnetje te zetten. Ook hoopt PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal op deze manier bij te dragen aan een grotere bekendheid in onze gemeente van deze activiteiten.

In de categorieën ‘ondernemers’ en ‘personen’ waren er weer diverse nominaties, die laten zien dat natuurbehoud, milieu en duurzaamheid leven in onze gemeente. De jury besloot dat in de categorie ‘personen’ vooral Cor Mastwijk opviel. Cor zet zich onvermoeibaar in voor het mooi houden van de Vinkeveense Plassen en is de organisator van de schoonmaakactie “Vinkeveense Plassen Schoon” (dit jaar op 27 september). Befaamd zijn ook de door hem gemaakte natuurfoto’s die op zijn eigen website en zijn facebookpagina te bewonderen zijn.

Het Fruitpaleis in de Dorpsstraat in Wilnis, gedreven door broers Hammouchi, wint een lintje in de categorie ‘ondernemers’. Zij leveren al vele jaren biologische groente- en fruittassen van kwaliteit en inmiddels ook veel EKO producten. Dit gaat hand in hand met een trouwe clientèle die deze producten graag afneemt.

In de categorie ‘organisaties’ besloot de jury om geen lintje uit te reiken omdat daarvoor onvoldoende nominaties binnengekomen waren om een serieuze keuze te maken. Dit jaar is begonnen om telkens een winnaar uit vorige jaren op te nemen als jurylid. Een uitgebreidere nieuwsbrief zal later deze week te downloaden zijn op de website.

De uitreiking van de groene lintjes vindt plaats op zaterdag 28 juni om 16:00 uur door wethouder Erika Spil in NME-centrum De Woudreus in Wilnis (Pieter Joostenlaan 28a). Alle geïnteresseerden zijn daarbij welkom.