Hijs de regenboogvlag op Coming Out Dag!

Regenboogvlag
Regenboogvlag

Komende raadsvergadering dienen PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal en D66 een motie in voor het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Dag. PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal en D66 vinden het belangrijk dat de overheid de vlag op die dag duidelijk zichtbaar maakt en daarmee laat zien dat zij de individuele vrijheid van mensen erkent, beschermt en bevordert.

Acceptatie
Coming Out Dag is in 1988 uitgeroepen tot internationale feestdag. Sinds 2009 is 11 oktober ook in Nederland een officiële dag om de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te bevorderen. Steeds meer overheden hijsen op Coming Out Dag de regenboogvlag. PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal raadslid Pieter Kroon en D66 fractievoorzitter Kiki Hagen roepen daarom het college op de regenboogvlag op te nemen in de vlaginstructie. Als de motie wordt aangenomen zal op 11 oktober de regenboogvlag in de vlaggenmast van het gemeentehuis gehesen worden.

Niet vanzelfsprekend

Pieter Kroon: “Door het hijsen van de regenboogvlag laat de gemeente zien dat je ook in De Ronde Venen jezelf mag en kan zijn. Of je je nu identificeert als homo, lesbisch, biseksueel, transgender of anderszins, je moet jezelf kunnen zijn.” aldus het PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal raadslid. D66 fractievoorzitter Kiki Hagen vult aan: “Dat is helaas nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Maar je kunt als gemeente een stap in de goede richting zetten, door onder andere op deze dag zichtbaar te maken dat je in De Ronde Venen jezelf mag zijn. Of je nou hetero, homo, lesbienne, biseksueel of transgender bent, wees jezelf in onze gemeente, er is plek voor jou.”