Petitie: PAUW Bedrijven moet blijven!

Pauw Bedrijven
PAUW Bedrijven

De fractie van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal in De Ronde Venen is een petitie gestart onder de titel ‘PAUW Bedrijven moet blijven!’. De fractie vindt dat er door de meerderheid van de colleges van de zes samenwerkende gemeenten te gemakkelijk gekozen is om de sociale werkvoorziening PAUW Bedrijven op te heffen en er onvoldoende is gekeken naar mogelijkheden om samen met PAUW tot een duurzame oplossing te komen.

Een definitieve keuze is gelukkig nog niet gemaakt, want eerst moeten de gemeenteraden van de zes deelnemende gemeenten zich hier nog over uitspreken. De fractie roept iedereen die zich zorgen maakt over het opheffen van PAUW dan ook op om de petitie te tekenen. De fractie wil de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, IJsselstein, Nieuwegein, Lopik en Vianen zo laten weten hoe belangrijk het is dat de PAUW Bedrijven met al haar expertise blijft bestaan.

Raadslid Pieter Kroon: “Als de PAUW Bedrijven opgeheven worden moeten gemeenten de sociale werkvoorziening zelf gaan organiseren. En hoe dat eruit moet gaan zien is nog zeer onduidelijk en onzeker. Het is ook maar de vraag of voor iedereen goed en passend werk beschikbaar blijft. Voor zo’n 700 kwetsbare mensen breekt er dan ook een bijzonder onzekere tijd aan. En dat terwijl het opheffen van PAUW helemaal niet nodig is. De PAUW Bedrijven bestaan al 60 jaar en zijn expert in het aan het werk helpen van mensen. Deze kennis en ervaring moet wat ons betreft behouden blijven. Laten we dan ook samen met PAUW op zoek gaan naar een duurzame oplossing!”

Teken de petitie!