Pieter Kroon en Ernst Schreurs lijsttrekkersduo voor PvdA/GroenLinks

v.l.n.r. Esther Grondijs, Johan Kortenray, Hans van Kessel, Ernst Schreurs, Greetje de Haan, Erika Spil, Pieter Kroon, Warner Bruins Slot en Roel van Ark.

Op maandagavond 20 november hebben de leden van PvdA/GroenLinks De Ronde Venen Pieter Kroon en Ernst Schreurs gekozen tot lijsttrekkersduo voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De leden hebben daarnaast ook het verkiezingsprogramma vastgesteld en besloten om de naam van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal te wijzigen naar PvdA/GroenLinks De Ronde Venen.

Lijsttrekker Pieter Kroon: “Ik ben trots dat ik de lijst mag trekken van PvdA/GroenLinks. Wij gaan ons sterk maken voor een groene, duurzame en sociale gemeente De Ronde Venen,” mede-lijsttrekker Ernst Schreurs vult aan: “Het is mooi dat ik nog vier jaar mijn ervaring mag inzetten voor onze lokale partij. We hebben een mooie lijst met ervaren en toegewijde mensen die zich vol in gaan zetten voor onze inwoners.”

Mix van jong talent en ervaring
De volledige kandidatenlijst bestaat uit 28 kandidaten en is een mooie mix van jong talent en ervaring. De lijst wordt aangevoerd door Pieter Kroon (1) en Ernst Schreurs (2) die samen het lijstrekkersduo vormen. In de top-5 staan verder Warner Bruins Slot (3), Esther Grondijs (4) en Hans van Kessel (5). De lijst wordt afgesloten met lijstduwers Corinne Ellemeet (Tweede Kamerlid) en Erika Spil (voormalig wethouder in De Ronde Venen). Klik hier om de volledige kandidatenlijst te bekijken.

Groen en sociaal
Naast de kandidatenlijst hebben de leden ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het programma is uitgesproken groen en sociaal. Speerpunten voor de partij zijn onder meer goede zorg, een gezonde leefomgeving en duurzaamheid. Verder wil de partij inzetten op de bestrijding van armoede, meer sociale woningbouw en het verbeteren van voorzieningen voor fietsers en wandelaars. Het volledige programma is binnenkort te lezen op pvdagroenlinks.com.

Beter herkenbaar door nieuwe naam
Sinds de herindeling tot de nieuwe gemeente De Ronde Venen in 2011 werken PvdA en GroenLinks samen met progressieve onafhankelijke leden onder de naam PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal. In de praktijk werd de naam echter als erg lang ervaren en droeg deze niet bij aan de herkenbaarheid. Daarom is besloten om de partij te hernoemen naar PvdA/GroenLinks De Ronde Venen. Daarbij blijft het nog steeds mogelijk voor inwoners om zich lokaal als lid aan te melden zonder landelijk lid te worden van de PvdA of GroenLinks. Want hoewel PvdA en GroenLinks ook landelijk vertegenwoordigd zijn, blijft PvdA/GroenLinks bovenal een lokale partij.