PvdA/GroenLinks De Ronde Venen: ‘Houd de N201 tweebaans!’

PvdA/GroenLinks De Ronde Venen is verbijsterd door de oproep van de vrachtautolobby om de N201 (snel) te verbreden. “Dit is de wereld op zijn kop,” zegt lijsttrekker Pieter Kroon.

Vorige week kwam er een opvallende oproep van Evofenedex, de vereniging van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Evofenedex ”wil dat haast gemaakt wordt met de verbreding van de N201 tussen Amstelhoek en Hilversum, omdat de fileproblematiek op de provinciale weg toeneemt.”

Kroon kan er niet over uit: “Nu de economie aantrekt, komen er meer vrachtwagens op de weg. Steeds vaker denderen die door onze dorpen. De N201 is daardoor nu al een vieze, lawaaiige en drukke verkeersader. Verbreding van de weg is geen optie. Verbreding maakt de situatie voor de inwoners van vooral Vinkeveen en Mijdrecht, alleen maar erger. Door de bottlenecks bij de op- en afritten van de A2 en het aquaduct bij Uithoorn blijven de files namelijk gewoon bestaan, alleen dan vier banen breed. Verbreding leidt dan ook tot meer uitlaatgassen, meer fijnstof en toenemend (vracht)verkeer dwars door onze groene polder.”

“De meeste vrachtwagens hebben hier bovendien niets te zoeken. Ze gaan van en naar de A2 en moeten de A9 nemen die daarvoor is bedoeld, en die binnenkort ook fors wordt uitgebreid. We moeten de hoeveelheid doorgaand verkeer juist verminderen. Dat zorgt bovendien voor verbetering van de bereikbaarheid van bedrijven in De Ronde Venen”, aldus Kroon.

De lijsttrekker van PvdA/GroenLinks vindt dat de N201 een verbindingsweg tussen de verschillende kernen van De Ronde Venen moet zijn. Een weg die meer geschikt is voor veilig fietsen, voor woon-/werkverkeer en voor recreatieverkeer. Een weg met veilige rotondes in plaats van grote kruisingen. Met een goede en veilige entree tot Vinkeveen en Mijdrecht.

Kroon: “Hou de N201 tweebaans! Dat is ruim voldoende.”