Topfotograaf maakt bijzondere campagnefoto PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal

Ernst en Erika
(klik op de foto voor volledig formaat)

Duco de Vries, tweemaal genomineerd voor de prestigieuze Zilveren Camera, heeft een bijzondere campagnefoto gemaakt voor de verkiezingsposter van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal. Aan het Gein poseerde het lijsttrekkers-duo Ernst Schreurs en Erika Spil voor de opvallende foto onder het motto: “Aan het Werk!”.

Erika Spil: “we hebben veel plezier gehad tijdens deze fotoshoot. Het was de koudste dag van het jaar, de natte sneeuw kwam uit de lucht. Duco vroeg steeds om net andere poses, tot ik bibberend van de kou niet meer stil kon staan.” Ernst Schreurs: “Dit was een geweldige ervaring. Wij wilden een bijzondere foto, en waren erg gecharmeerd van de portretten die Duco maakt. Tot onze eigen verbazing vond Duco het leuk om een keer iets heel anders te doen, een verkiezingsposter. Volgens mij is onze opzet gelukt, we hebben een bijzondere poster.”

De partij hoopt dat de poster mensen even stil laat staan bij de verkiezingsborden. Ernst Schreurs: “Verkiezingen voor de gemeenteraad zijn niet populair bij inwoners. De opkomst is altijd erg laag. Terwijl het voor de inwoners wel om hun dorp gaat. Als wij met deze actie mensen net even langer stil kunnen laten staan bij deze verkiezingen, is onze opzet gelukt.”

Duco de Vries (www.ducodevries.com) maakt naast indringende portretten ook fotoboeken. Één van de meest bijzondere boeken die hij maakte, is een boek over de motorclub The Rogues. Hiervoor heeft hij deze bikers 13 jaar lang gefotografeerd op speciale momenten, zoals bruiloften, feesten, bevriende motorclubs en begrafenissen. Op deze manier kreeg niet alleen hij een kijkje in een gesloten wereld, maar maakte hij dit zichtbaar voor iedereen. Zijn tweede prijs voor de Zilveren Camera dit jaar, won hij met een foto van Serious Request coryfee Eric Corton.