Wethouder Spil speldt Groene Lintjes op

GroeneLintjes_groeps2014Afgelopen zondag werden in NME-centrum De Woudreus weer Groene Lintjes uitgereikt. Wethouder Erika Spil van PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal speldde de aanmoedigingsprijs op bij Cor Mastwijk van Vinkeveense Plassen Schoon en bij Mustapha Hammouchi van Het Fruitpaleis in Wilnis.

“Beleid is mooi, maar het gaat om de praktijk,” vertelde juryvoorzitter Hans van Kessel over initiatieven van de overheid. “Wat doen we nu echt aan opwekking van energie, aan het behoud en ontwikkeling van de natuur, aan biologische land- en tuinbouw, aan behoud en verbetering van het leefmilieu, aan het voorkomen van zwerfvuil, aan recycling, aan cradle-to-cradle?”

Cor&ErikaHier stonden twee mensen die daadwerkelijk iets deden en dat vanzelfsprekend vonden. “Dit zou niet iets bijzonders moeten zijn,” zei Mustapha Hammouchi na de uitreiking van het lintje in de categorie ‘Groene Ondernemers’. Cor Mastwijk, initiatiefnemer van de schoonmaakaktie van de Vinkeveense Plassen (27 september weer, zie www.vinkeveenseplassenschoon.nl) dacht daar net zo over. Hij zet zich in voor het mooi houden van de plassen en windt zich op over mensen die zomaar allerlei rotzooi dumpen en met speedboten sloten beschadigen. Hij pleit voor een betere handhaving van de regels.

MustaphaTen aanzien van Het Fruitpaleis in Wilnis merkte van Kessel nog op : “Het assortiment biovoedsel in de retailbedrijven neemt wel toe, het aantal distributiekanalen blijft daarbij achter. Vorig jaar is de natuurvoedselwinkel in Abcoude gesloten en een andere leverancier van de markt verdwenen. Het is ons dan ook een genoegen om een bedrijf wat zich al jaren inzet voor het aanbod van biologische producten in het zonnetje te zetten.”